ontwerp & realisatie: VCBO Raalte.

Dank voor uw steun!

15 november 2021

Normaal gesproken werd er rondom Koningsdag gecollecteerd om de activiteiten te kunnen bekostigen. Echter de afgelopen 2 jaar kon dat niet i.v.m. de corona pandemie. Dit jaar hebben we gekeken wat er qua activiteiten wel mogelijk was. Zo was er de Koningsnacht pub quiz georganiseerd i.s.m. carnavalsvereniging 'De Diekschoevers'. Kinderen konden deelnemen aan de kroontjestelwedstrijd en kregen stoepkrijt zodat ze mooie tekeningen op straat konden maken. In samenwerking met carnavalsvereniging 'De Diekschoevers' reed er op Koningsdag een geluidswagen door Wijhe om een ieder een mooie Koningsdag te wensen. Voor de dodenherdenking op 4 mei werden opnames gemaakt in Olst-Wijhe door de videoclub Olst-Wijhe die op 4 mei 's avonds werden uitgezonden via de diverse kanalen. Ook maakten velen gebruik van de traditionele fiets- en wandeltocht. De fototentoonstelling m.b.t. 75 jaar Vrijheid kon dit jaar alsnog plaatsvinden door medewerking van GAAV.
Door de Online collecte, een QR-code bij diverse activiteiten, een bijdrage van Gastvrij Wijhe, actie Rabo Clubsupport en een aanjaagsubsidie van de gemeente Olst-Wijhe voor initiatieven in coronatijd, heeft het Verenigd Comité Wijhe toch de beperkte activiteiten van dit jaar kunnen organiseren.
Wij willen een ieder bedanken die het Verenigd Comité Wijhe de afgelopen periode op een of andere manier gesteund heeft.

Volgend jaar hopen we toch echt dat we weer activiteiten mogen organiseren en dat we daarvoor weer kunnen collecteren om een programma rondom Koningsdag en het organiseren van de 4 mei herdenking mogelijk te maken.


CLUBSUPPORT UW STEM GRAAG!

06 oktober 2021

Rabo ClubSupport 2021
De leden van de Rabobank Salland kunnen weer hun stem uitbrengen mbt de Rabo Clubsupport actie 2021. Wij (het Verenigd Comite Wijhe) mogen daar ook aan mee doen en elke stem is geld waard.
Met de Rabo ClubSupport maken wij kans op een mooi geldbedrag voor het organiseren van activiteiten rondom Koningsdag en 4 mei 2022 zodat we een nog mooier en passend programma kunnen aanbieden. Je kunt stemmen van 4 okt t/m 25 okt.
Hoe kun je stemmen:
- Door in te loggen in de app of op de website van de Rabobank, www.rabobank.nl/clubsupport via 'Zelf regelen' en vervolgens 'Mijn Lidmaatschap' kun je klikken op Rabo ClubSupport. Je hebt geen stemcode nodig.
- Leden vanaf 12 jaar mogen stemmen.
- Elk lid mag 3 stemmen uitbrengen op 3 verschillende deelnemende verenigingen en stichtingen.
- Je kunt ons vinden door te zoeken op: Verenigd Comite Wijhe
of te filteren op Categorie: Cultuur en Actief in: Wijhe
Mogen wij rekenen op je stem?


Fototentoonstelling 75 jaar vrijheid bij GAAV

29 augustus 2021

Fototentoonstelling van Fotogroep Stijl in het kader van 75 jaar Vrijheid bij Gasterij GAAV aan de Langstraat 18 te Wijhe op zaterdag 4, 11, 18 en 25 september.


Online collecte

26 april 2021

Evenals vorig jaar kan het Verenigd Comité Wijhe door Corona niet huis aan huis collecteren terwijl dat onze belangrijkste bron van inkomsten voor de organisatie rondom Koningsdag en 4 mei is.

Grote gebruikelijke activiteiten kunnen ook dit jaar niet doorgaan, maar we kijken wat wel mogelijk is! Dit jaar is er o.a. een pubquiz, een fiets- en wandeltocht, een puzzel voor de bewoners op het Weijtendaal en zijn er diverse kinderactiviteiten.

Om bovenstaande mogelijk te maken gaan we dit jaar Online Collecteren.

Mogen we dit jaar op deze manier op uw steun rekenen?
U kunt een bijdrage aan ons overmaken door
het scannen van de iDEAL QR code hiernaast.

Gebruik maken van de betaallink kan ook:

U mag natuurlijk ook gewoon via uw bank een bijdrage overboeken.
Graag overmaken op IBAN bankrekeningnummer:
NL02 RABO 0373 0006 18
T.n.v. Stichting Verenigd Comité Wijhe

Hartelijke dank voor uw
Steun aan Het Verenigd Comité Wijhe !


Rabo Clubsupport

07 oktober 2020

Binnenkort kunnen de leden van de Rabobank Salland weer hun stem uitbrengen mbt de Rabo Clubsupport aktie. Wij (het Verenigd Comite Wijhe) mogen daar ook aan mee doen en elke stem is geld waard.
Met de Rabo ClubSupport maken wij kans op een mooi geldbedrag voor het organiseren van activiteiten rondom Koningsdag en 4 mei (en hopelijk de activiteiten die in het kader 75 jaar Vrijheid zijn uitgesteld) zodat we een nog mooier en passend programma kunnen aanbieden. U kunt stemmen van 5 okt t/m 25 okt..
Hoe kunt u / kun je stemmen:
- Door in te loggen in de app of op de website van de Rabobank, www.rabobank.nl/clubsupport via "Zelf regelen" en vervolgens "Mijn Lidmaatschap" kunt u klikken op Rabo ClubSupport. Je hebt geen stemcode nodig.
U kunt ons vinden bij Club Actief in: Olst-Wijhe, categorie: Cultuur.
Mogen wij rekenen op uw stem?


Dank voor het meedenken en meewerken in deze uitzonderlijke tijd rondom 75 jaar Vrijheid, Koningsdag e.d.

25 mei 2020

Een ieder had zich de feestelijkheden en het herdenken rondom 75 jaar Vrijheid, de activiteiten rondom Koningsdag, de 4 mei herdenking e.d. anders voorgesteld dan het nu is verlopen. De meeste activiteiten zullen gelukkig op een ander moment plaats kunnen vinden.
Toch zijn er o.a. diverse creatieve social media oplossingen bedacht om toch aandacht te besteden aan het bevrijdingsweekend van 13 april en de bijzondere herdenking van 4 mei.
Het Verenigd Comite Wijhe wil graag een ieder bedanken die op wat voor manier dan ook hieraan heeft meegewerkt.

Met vriendelijke groet, namens het Verenigd Comite Wijhe,

Bernardien Marskamp-van Aperlo (voorzitter)


bloemlegging bij oude vloerzeilfabriek

07 mei 2020

Het was de bedoeling dat op 4 mei 2020 rond 14.00 uur het monument onthuld zou worden ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de ontploffing van de vloerzeilfabriek op 7 mei 1945. Echter door de huidige omstandigheden zal de onthulling van het monument op een later moment plaats vinden. Verenigd Comite Wijhe vond het echter niet gepast om op 7 mei 2020 geen aandacht te besteden aan het feit dat 75 jaar geleden de ontploffing bij de vloerzeilfabriek was.
Derhalve hebben Ineke Burink en Henk Stroomberg namens het Verenigd Comite Wijhe op 7 mei j.l. een bloemstuk neergelegd bij de plaquette van de vloerzeilfabriek, , ter nagedachtenis aan de 19 personen die zijn omgekomen bij deze ramp in 1945.

Vandaag is het 75 jaar geleden dat er een grote explosie plaatsvond bij de voormalige vloerzeilfabriek in Wijhe. Daarbij kwamen 19 personen om het leven.
Het Verenigd Comite heeft vandaag bloemen gelegd om de slachtoffers van deze ramp te herdenken.
Film: Gerrit Oosterbroek


Tulpen bij monument

03 mei 2020

Bij het monument 1940-1945 in Wijhe zijn vandaag, in aanloop naar 4 en 5 mei, heel veel tulpen geplaatst. Met hun kleuren symboliseren ze de Nederlandse vlag.

De tulpen zijn geplaatst vanuit het project Bloemen voor 4 mei van Tikkie, SEAVENTS en FlowerPower in samenwerking met het Nationaal Comite 4 en 5 mei.
Via Tikkie konden Nederlanders sinds 27 april een bos rood-wit-blauwe bloemen doneren, om zo hun betrokkenheid te uiten bij 4 mei en oorlogsmonumenten. Een positief neveneffect van de actie is dat het overgemaakte bedrag direct naar Nederlandse bloementelers ging; een van de beroepsgroepen die het momenteel moeilijk heeft.

Bij 75 monumenten in Nederland zijn dit weekend de bloemen geplaatst, in samenwerking met het Nationaal Comite 4 en 5 mei. In Overijssel gebeurde dit in Zwolle, Borne, Almelo en Wijhe.

Morgen, op 4 mei, zal bij het monument de vlag de hele dag halfstok hangen en zullen de kransen vanuit de gemeente Olst-Wijhe en het Verenigd Comite Wijhe bij het monument staan.


Burgemeester Strien maakt gedecoreerden bekend.

28 april 2020

In dit filmpje maakt de burgemeester de gelukkigen van 2020 in Olst-Wijhe bekend, op een later tijdstip zal dit nog gevierd worden.


You Tube filmpjes i.v.m. 75 jaar bevrijding Wijhe

14 april 2020

De volgende 2 filmpjes zijn op YouTube geplaatst:

Gedicht Frank Korsmit

Donutcare Saamhorigheid