ontwerp & realisatie: VCBO Raalte.

Uitstel voorstellingen "Het Oranjehotel"

12 maart 2020

Vanwege de aangescherpte maatregelen vanuit de overheid omtrent het coronavirus kunnen de voorstellingen "Het Oranjehotel" op 21 en 22 maart aanstaande helaas niet doorgaan. De voorstellingen worden verplaatst naar nader te bepalen data.

We kunnen in afwachting van de verdere ontwikkelingen helaas op dit moment nog niets zeggen over de nieuwe data. Zodra hierover meer bekend is, zullen we dat z.s.m. laten weten.

Let op: bewaar reeds gekochte kaartjes goed! T.z.t. volgt nadere informatie over hoe u met het reeds gekochte kaartje t.z.t. de voorstelling kunt bezoeken.

We hopen u t.z.t. alsnog te mogen begroeten bij een van de voorstellingen!


Oproep aanmelden voor Fototentoonstelling tijdens Koningsdag 2020

26 januari 2020

Op Koningsdag 27 april 2020 zal er een fototentoonstelling te zien zijn in de Nicolaaskerk te Wijhe welke in teken zal staan van 75 jaar Vrijheid. Hieromtrent heeft het Verenigd Comite Wijhe de samenwerking gezocht met de Fotogroep Stijl voor het fotograferen van 75 personen van 1 tot en met 75 jaar.
Wat is de bedoeling:
- Per leeftijd zoeken wij 1 persoon. Deze persoon krijgt van de Fotogroep Stijl bericht waar en wanneer de foto genomen gaat worden. Dit zal in de komende maanden op een 4 tal locaties in de gemeente Olst-Wijhe plaatsvinden, of indien nodig bij de persoon thuis.
- Aanmelden kan tot 20 februari, daarna maken de leden van Fotogroep Stijl een zo goed mogelijke afspiegeling van de inwoners van de gemeente Olst-Wijhe.
- Degenen die zich aanmelden geven toestemming dat hun portret gebruikt mag worden door Fotogroep Stijl en het Verenigd Comite Wijhe.
- U kunt zich aanmelden opvragen via:
� mail aanmelden via: fotogroepstijl@gmail.com
� of via de Facebookpagina: Fotogroep Stijl
� Als beide bovengenoemde opties niet mogelijk zijn dan kunt u contact opnemen met: Caroline v.d. Schilden tel: 06-28337567
- Voor informatie m.b.t. dit project kunt u contact opnemen met Jan Amse tel: 06-55151607

Wij hopen op veel aanmeldingen.


Straatversierwedstrijd rondom het bevrijdingsweekend van 13 april 2020.

19 januari 2020

In het verleden zijn er o.a. in 1995, 2000, 2005 vele straten versierd rondom Koninginnedag en
5 mei. Op 13 april 1945 is Wijhe bevrijd. Het Verenigd Comite Wijhe kreeg de laatste signalen met de vraag of er weer een straatversierwedstrijd georganiseerd kan worden rondom 13 april 2020.
Het Verenigd Comite Wijhe juicht dit natuurlijk toe. Wij zijn dan ook benieuwd of er belangstelling bestaat om straten/delen van straten te versieren. Voor een wedstrijd hieromtrent vinden wij een aantal van 10 straten wel een minimum. Echter het staat natuurlijk aan een ieder vrij om een straat/huis te versieren ook als er geen wedstrijd gehouden wordt. Wij juichen dat zelfs van harte toe. Als er voldoende animo is en de wedstrijd dus doorgaat zal er nog nadere informatie volgen voor de deelnemende straten m.b.t. doorrijdhoogtes e.d.

Aanmelding voor deelname aan de straatversierwedstrijd is mogelijk bij:

Mevr. R. Van der Kolk
E-mail: tkolk1956@kpnmail.nl

De sluitingstermijn voor de opgave van straatversierwedstrijd is: 15 februari 2020.
Bij opgave graag vermelden naam contactpersoon, straatnaam, mailadres en telefoonnummer.Voorbereidingen bevrijdingsconcert 2020 in volle gang

02 december 2019

Bevrijdingsconcert 13 april 2020
De voorbereidingen voor het bevrijdingsconcert op 13 april 2020 zijn in volle gang. Afgelopen week zijn de muzikanten weer bij elkaar geweest om de muzieknummers uit te zoeken. Het wordt weer mooi. Hier het eerste fotoalbum....


Foto's interview met mw. Van Keulen - Van der Zee

02 december 2019

In het kader van de voorbereidingen m.b.t. de voorstelling het Oranjehotel die zich in maart 2020 in De Orangerie zal afspelen heeft Yael Korse afgelopen vrijdag een interview gehad met mw. Van Keulen-Van der Zee. Zij kon zich nog veel dingen herinneren die zich afspeelden rondom Hotel Veerman, het latere Oranjehotel. De theatermakers zijn voor hun voorstelling nog op zoek naar mensen met verhalen over het Oranjehotel in oorlogstijd. U kunt per mail of telefonisch terecht bij Yael Korse (06-20630247) of Marie-Therese Maurits (06-37154234). Zie hier het album....


Deelnemer Rabo ClubSupport

23 september 2019

Binnenkort valt bij de leden van de Rabobank Salland een envelop in de bus waarmee je kunt stemmen. Wij (het Verenigd Comit� Wijhe) mogen daar ook aan mee doen en elke stem is geld waard. Met de Rabo ClubSupport maken wij kans op een mooi geldbedrag voor het organiseren van activiteiten zodat we je volgend jaar m.b.t. Koningsdag, 4 mei en 75 jaar Vrijheid een nog mooier en passend programma kunnen aanbieden. Je kunt stemmen van 27 september t/m 6 oktober.
Je vindt ons op de website van Rabo Clubsupport bij de clubs actief in Olst-Wijhe, onder het thema Cultuur. Mogen wij rekenen op je stem?


Programma 4 mei

30 april 2019

Hier vindt u het programma voor zaterdagavond 4 mei in Wijhe.


OPTREDEN WIEJES CABARET EN PRIJSUITREIKING VANAVOND IN DE NICOLAASKERK

27 april 2019

omstreeks 21.00 uur wordt het avond-programma vervolgd, IN DE NICOLAASKERK (Kerkstraat), met o.a. de bekendmaking van de prijswinnaars van de fietspuzzeltocht en een optreden van het Wiejes Kabaret.
Aansluitend (omstreeks 22.15 uur) wordt het vuurwerk bij het Slotpark (Weijtendaal) afgestoken, als knallende afsluiting van het avondprogramma.


In verband met het weer speelt TAVENU in de Nicolaaskerk

27 april 2019

Door de weersomstandigheden zullen de optredens van TAVENU in de Nicolaaskerk plaatsvinden. Nu nog om 14:30 en 15:30 uur


Het programma 2019 staat online

14 april 2019

Hier vindt u het programma voor dit jaar.....