ontwerp & realisatie: VCBO Raalte.

Deelnemer Rabo ClubSupport

23 september 2019

Binnenkort valt bij de leden van de Rabobank Salland een envelop in de bus waarmee je kunt stemmen. Wij (het Verenigd Comit� Wijhe) mogen daar ook aan mee doen en elke stem is geld waard. Met de Rabo ClubSupport maken wij kans op een mooi geldbedrag voor het organiseren van activiteiten zodat we je volgend jaar m.b.t. Koningsdag, 4 mei en 75 jaar Vrijheid een nog mooier en passend programma kunnen aanbieden. Je kunt stemmen van 27 september t/m 6 oktober.
Je vindt ons op de website van Rabo Clubsupport bij de clubs actief in Olst-Wijhe, onder het thema Cultuur. Mogen wij rekenen op je stem?


Programma 4 mei

30 april 2019

Hier vindt u het programma voor zaterdagavond 4 mei in Wijhe.


OPTREDEN WIEJES CABARET EN PRIJSUITREIKING VANAVOND IN DE NICOLAASKERK

27 april 2019

omstreeks 21.00 uur wordt het avond-programma vervolgd, IN DE NICOLAASKERK (Kerkstraat), met o.a. de bekendmaking van de prijswinnaars van de fietspuzzeltocht en een optreden van het Wiejes Kabaret.
Aansluitend (omstreeks 22.15 uur) wordt het vuurwerk bij het Slotpark (Weijtendaal) afgestoken, als knallende afsluiting van het avondprogramma.


In verband met het weer speelt TAVENU in de Nicolaaskerk

27 april 2019

Door de weersomstandigheden zullen de optredens van TAVENU in de Nicolaaskerk plaatsvinden. Nu nog om 14:30 en 15:30 uur


Het programma 2019 staat online

14 april 2019

Hier vindt u het programma voor dit jaar.....


AVG

05 april 2019

Foto en video-opnames:
Tijdens de activiteiten die het Verenigd ComitéWijhe en Gastvrij Wijhe organiseren rondom Koningsdag en 4 mei kunnen foto- en/of video opnames worden gemaakt. Bezoekers geven bij binnenkomst/het aanwezig zijn bij deze activiteiten stilzwijgend toestemming aan de organisatie om deze opnames te verveelvoudigden, openbaar te maken en/of te gebruiken voor promotiedoeleinden.


Collecte 2019

01 april 2019

Van maandag 1 april t/m zaterdag 13 april zal het Verenigd Comité Wijhe collecteren voor Koningsdag op zaterdag 27 april en zeker niet te vergeten voor de Dodenherdenking op zaterdag 4 mei.
Zonder deze opbrengst is het onmogelijk om de activiteiten die in Wijhe op Koningsdag en 4 mei worden georganiseerd mogelijk te maken.
Het zou mooi zijn als de inwoners van Wijhe ook dit jaar weer vrijgevig zijn zodat Koningsdag ook dit jaar weer uitbundig gevierd kan worden van de vroege ochtend tot de late avond met heel veel leuke activiteiten voor jong en oud. Ook kunnen we dan aandacht blijven besteden aan de Dodenherdenking op zaterdag 4 mei. Binnenkort valt het programma-boekje weer bij iedereen in bus. Bewaar hem goed zodat u precies weet wanneer en waar er wat te doen is in Wijhe. Alvast bedankt voor uw gift!


Uitslagen Koningsloop 2018

29 april 2018

Je kunt de uitslagen van de Koningsloop 2018 hier terugvinden.


Samenwerking basisscholen

11 april 2018

(CBS Matzer, KBS St. Jozef, KBS de Bongerd, OBS Tellegen, OBS Peperhof)

Voor Koningsdagactiviteiten en de Herdenking 4 mei gaan de scholen uit Wijhe zich bundelen. Zij willen in samenwerking met elkaar een bijdrage leveren aan deze activiteiten, waarbij de regierol rouleert. Voor de scholen is het van belang dat de activiteiten aansluiten bij de kerndoelen van het onderwijs. De kerndoelen m.b.t. Burgerschap en Sociale Integratie geven duidelijke raakvlakken.
De scholen zijn al jaren zichtbaar bij de Herdenking 4 mei. De kinderen worden vooraf in de klassen al betrokken doordat er activiteiten uitgevoerd zijn ter bewustwording. Tijdens de herdenking wordt een zelfgeschreven gedicht voorgelezen, er worden bloemen bij het monument gelegd en kinderen die dat willen kunnen aanwezig zijn. Een bijzonder en betekenisvol moment voor kinderen en volwassenen.
De scholen in Wijhe vinden het belangrijk om kinderen de waarde van herdenken te laten ervaren.

Namens de gezamenlijke scholen.


Fakkelspeldjes gratis verkrijgbaar!

10 april 2018


Vanaf Koningsdag tot en met 5 mei zijn er Fakkelspeldjes gratis verkrijgbaar bij:
Modehuis Elferink aan de Langstraat.
(zolang de voorraad strekt)